Liefde – passie – betrokkenheid – helpen – aanvaarding – vergeving – hoop – verbondenheid – eenheid – vrede – geloof – hoop – bemoedigen – schoonheid – echtheid – betrouwbaar

Dit weekend is mijn kleindochter van 4 maanden weer op bezoek. Wat kan ik intens genieten van deze kleine meid. Wat mij iedere keer opvalt is dat ze eigenlijk maar een ding het mooiste vindt. Kijken naar mijn ogen. Ik probeer af en toe wat spelletjes met haar te doen en wat speeltjes aan te bieden maar wat ze het liefste doet is gewoon kijken in mijn ogen en genieten van contact van hart tot hart. Ze is nog zo puur dat ze rechtstreeks in mijn ziel kijkt. Ze heeft nog geen woorden. Ze communiceert met haar hart. Dat is de puurste vorm van communicatie.
Helaas verliezen we deze vorm van communiceren als we ouder worden. Dan worden we afgeleid door alles om ons heen wat onze aandacht trekt. Onze aandacht gaat steeds meer naar de buitenkant in plaats van naar de ziel. Uiterlijke dingen worden belangrijk, we gaan oordelen op het uiterlijk. Geschenken worden belangrijker dan de gever.
Ik kan mijn kleindochter iets aanbieden maar ze blijft gewoon kijken naar mijn ogen. Als ik haar iets in haar hand stopt heeft ze het niet eens door. Ze wil gewoon mijn aandacht, mijn liefde.
Wat is dat eigenlijk een mooi voorbeeld en diepe les voor onze relatie met Goden elkaar. God kijkt ook steeds naar onze ogen, onze ziel. Hij kijkt niet naar het uiterlijk maar naar ons hart. Hij verlangt naar ons met liefde. Hij verlangt naar onze aandacht, naar echt en diep hartscontact.
Maar hoe zit het met ons? Zoeken wij ook Gods ogen, Zijn hart? Of zijn we hoofdzakelijk uit op Zijn geschenken en op uiterlijkheden? Wat God voor ons kan doen? Of verlangen we naar diep contact met God? Verlangen we ernaar om in Zijn ogen te kijken in een diep contact in Liefde? En hoe zit het met onze omgang met elkaar? Heb we nog diep contact van hart tot hart of zijn we hoofdzakelijk bezig met uiterlijke dingen. Laten we weer terug gaan naar die puurheid zoals we dat nog bij kleine kinderen zien. Mijn hart verlangt daar naar.

Psalmen 27:4  Ik heb de HERE slechts één ding gevraagd, daar gaat mijn hele hart naar  uit: dat ik mijn hele leven in het huis van de HERE mag blijven. Om de  lieflijkheid van de HERE te kunnen zien en steeds meer over Hem te leren  in Zijn tempel.

Ontvang bericht bij updates weblog


 

Opgave nieuwsbrief

Vul je naam en e-mail adres in voor het ontvangen van de nieuwsbrief. Als welkomsgeschenk ontvang je gratis de mp3 of pdf van het populaire boekje 'van schuld naar overvloed'  

Voornaam     

E-mail adres 

 

Doneer via IDeal of Paypal
Warm aanbevolen

Powered by: Web Designers